Windows licentiecode

De licentiecode vind je op de achterzijde of onderkant van je laptop. Dit is een aparte sticker met daarop een Windows logo en een code bestaande uit een 25-tal karakters. Dit betreft een Windows OEM versie en mag alleen gebruikt worden op het systeem waarbij het is aangeschaft.

Geen sticker

Het kan voorkomen dat er geen Windows sticker op het systeem zit. Sinds Windows 8 is het gebruikelijk dat de code in het moederbord wordt opgeslagen. Zo hoef je bij een herinstallatie die code niet handmatig opnieuw in te voeren.

Office licentiecode

De code aan de achterzijde is enkel geschikt voor de activatie van Windows. Het Office pakket is een apart pakket, waarvoor je dan ook een losse licentie dient aan te schaffen.

Windows 10 upgrade

Als je je Windows 7 of Windows 8 systeem wil upgraden naar Windows 10 heb je hier geen Windows licentie voor nodig. Uiteraard dient er wel een legale Windows licentie op je systeem te staan.

Paradigit beantwoord op hun website veel vragen over Windows 10.