Hoe activeer ik Office 365 voor MBO en Hoger Onderwijs?

Het activeren van Office 365 voor Hoger Onderwijs heeft een extra validatie, waardoor alleen studenten deze kunnen activeren. Het activeren gaat als volgt:

• Ga naar www.office.com/verify.
  • Voer de productcode van 25 tekens in.
  • Meld je aan of creëer een Microsoft-account.
  • Verifieer of je aan de critera voldoet met je e-mailadres van school, je login-gegevens of met een International Student Identity Card (ISIC).
  • Volg de instructies die in beeld verschijnen om Office te installeren.

Indien automatisch activeren niet mocht lukken, kan je vaak nog een oplossing vinden via de FAQ van Microsoft:

Volgens de vereisten van Office 365 voor Hoger Onderwijs kom ik in aanmerking, maar de Academic Verification Engine geeft aan dat ik niet in aanmerking kom. Hoe kan ik dit controleren om Office te activeren?

Je kunt je status op meerdere manieren controleren:

• Selecteer eerst je onderwijsinstelling.
  • Als je onderwijsinstelling niet in de lijst staat, kun je met je ISIC-kaart of handmatig controleren of je in aanmerking komt.
  • Voor handmatige controle zoek je eerst naar je onderwijsinstelling en klik je daarna op Zie je je onderwijsinstelling niet?
  • Je kunt doorgaan met zoeken of klikken op Kun je je onderwijsinstelling nog steeds niet vinden?.
  • Als je klikt op Kun je je onderwijsinstelling nog steeds niet vinden? word je doorgeleid naar het formulier voor handmatige controle.

Problemen met installatie?

Neem hiervoor contact met Microsoft op.

Microsoft : 020-5001500
Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.