Ik krijg steeds blauwe 'Windows shut down' schermen? (BSOD)

Wanneer je te pas en te onpas wordt geconfronteerd met blauwe schermen (het zogenaamde 'blue screen of death') waarin Windows aankondigt uit te schakelen, is dit geen probleem van je beeldscherm. Dit is een algemeen hardware- of Windowsprobleem en zou veroorzaakt kunnen worden door een softwarefout, een computervirus of een defect.

Kopieer de foutcode die vermeld staat op het blauwe scherm en zoek deze op in Google. Bij een softwarefout kun je het beste de harde schijf formatteren. Dit kan door het uitvoeren van een recovery. Is de oorzaak een virus, installeer dan een virusscanner om je pc of laptop te beschermen tegen computervirussen. Vergeet niet eerst een back-up te maken van je bestanden alvorens deze stappen uit te voeren.

Indien het probleem daarna niet verholpen is, kan je hiervoor het contactformulier invullen om je notebook aan te melden voor reparatie. Vermeld hierbij ook de foutcode welke weergegeven wordt op het blauwe scherm.