Hoe start ik de recovery van mijn laptop?

Soms kan het voorkomen dat, door foutieve installatie van software, Windows problemen vertoont op je laptop. Deze problemen zijn ook makkelijk op te lossen middels een recovery. Houd er wel rekening mee dat een recovery al je bestanden en geinstalleerde programma's verwijdert. Een back-up maken is dan ook zeker aan te raden.

Windows 8 biedt de mogelijkheid om vanuit Windows zelf een herinstallatie uit te voeren. Dit doe je door in het start scherm 'recovery' of 'herstel' in te typen. Je krijgt dan de optie 'Computer Herstellen' in beeld. Vanuit daar kun je selecteren welke recovery je wenst uit te voeren. We raden aan de hele harde schijf met een uitgebreide recovery te herstellen.