Mijn laptop wordt erg warm. Is mijn laptop accu versleten?

Een warm wordende laptop geeft geen enkele indicatie voor de status van de laptop batterij. Wel is het zo dat hoge temperaturen het leven van je laptop accu verkorten. Hoge temperaturen versnellen zelfontlading en veroudering van componenten in de batterij.

Een laptop met een aangesloten adapter zorgt ervoor dat de interne temperatuur van de laptop batterij flink stijgt. Neem een volledig opgeladen laptop accu dus uit de notebook als je op netvoeding werkt en sla deze op een koele, droge plek op. Dit helpt het verouderingsproces te vertragen.

Als je de laptop in een te warme omgeving bewaart (bijv. een hete auto) kan dit ook schadelijk zijn voor de batterij. Er zijn laptops waarbij het niet mogelijk is om zonder laptop accu te werken op netvoeding. Dan is het raadzaam om bij een volgeladen laptop batterij de netvoeding los te koppelen en verder te werken op de accu.

Voor wat betreft de (te) warm wordende notebook: controleer eens of je - bijvoorbeeld met de laptop op schoot - niet de ventilatie van de computer blokkeert. Zet de notebook op hogere pootjes om de warmte beter te kunnen afvoeren. Indien dit niet helpt, heb je ook nog de mogelijkheid om met perslucht de ventilator stofvrij te maken. Is de laptop dan nog te warm, dan kan je door middel van onderstaand contactformulier je notebook aanmelden voor reparatie.